Herkese merhabalar, forumu uzun süredir okuyorum ama ilk defa yazıyorum çünkü başıma gelen olay çok saçma geldi.
Geçen hafta 18 Nisan için İstanbul-Antalya bileti almıştım, en ucuz paketten yani sanırım Light paket diyolar ona. 650 TL civarı bi ücret ödedim. Neyse işte planlar değişti, 25 Nisan'a almam gerekti bileti. Pegasus'un sitesine girdim, rezervasyonlarım kısmından PNR koduyla giriş yaptım. Değiştir dedim bi baktım 200 TL işlem ücreti yazıyo tamam dedim normal bu kadar olur herhalde.
Sonra tarih seçtim 25 Nisan'ı, bi de ne göreyim toplam 500 TL fark çıktı karşıma ya! 200 TL işlem ücreti + 300 TL de bilet farkı varmış. Halbuki ben aynı güzergah aynı saatte sadece 1 hafta sonrası için değiştirmek istiyorum. Üstelik baktım 25 Nisan için yeni bilet alsam 750 TL, benimki niye 850 TL oluyo anlamadım ki 🤦♂️
Bi de şunu farkettim, Light pakette hiç esneklik yok galiba. Arkadaşım Avantaj paket almış o 1 kere ücretsiz değiştirebiliyomuş. Keşke bende öyle alsaydım ama kim bilecekti değiştireceğimi.
Müşteri hizmetlerini aradım 0888 228 12 12'yi, 8-9 dakka bekledim hatta. Bağlanan arkadaş sistem böyle çalışıyo dedi başka bişey diyemedi. İşlem ücreti + yeni biletinle eski biletin farkını ödeyeceksin dedi. Tamam da niye yeni müşteri gibi daha fazla ödüyorum onu anlamadım.
Sonuçta iptal edip yeniden almayı düşündüm ama iptal edersem sadece 80-90 TL vergi iadesi alıyomuşum gerisi yanıyo. Mecbur 500 TL farkı ödeyip değiştirdim. Bir dahaki sefere ya Flex eklentisi alıcam ya da direkt Avantaj paket alıcam, bu kadar ceza çok fazla bence.
Bu fiyatlar normal mi sizce yoksa bana mı öyle geliyor?